• Ta del av våra referensobjekt

    Våra kunder är installatörer, fastighetsägare, fastighetsförvaltare och bostadsrättsföreningar i landet. 

Wallenstam

Wallenstam

Bo Strandberg på fastighetsbolaget Wallenstam började installera riktigt Bredband för fem år sedan.

Efterfrågan på bredband var stort från hyresgästerna och efter att noggrant ha gått igenom de olika erbjudanden som fanns på marknaden var valet enkelt. Det finns flera fördelar med Bredbandsbolaget som leverantör, enligt Bo Strandberg:

"Bredbandsbolaget är bra rent avtalsmässigt. Men med Bredbandsbolaget som partner ser vi även andra viktiga fördelar. Bland annat stora möjligheter att dra ner våra driftskostnader i framtiden."

Med de nya undercentralerna och tjänsterna kommer inte bara arbetet att underlättas, det finns stora pengar att spara. Främst genom att få ner värmeförbrukningen. Bo Strandberg upplever Bredbandsbolagets servicenivå som mycket hög.

"Jag har över huvud taget inte hört någon hyresgäst som varit missnöjd. Och då har vi ändå 10 000 inkopplade hushåll i våra bostadsfastigheter i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. På sikt ska samtliga våra drygt 300 bostadsfastigheter ha riktigt bredband från Bredbandsbolaget."

Bo Strandberg, Wallenstam

KBAB

KBAB

Kenneth Eriksson, IT-samordnare på det kommunala fastighetsbolaget KBAB började installera riktigt Bredband redan 1998. 6 800 lägenheter är redan utrustade varav ungefär 1 200 är "smarta lägenheter". Dessa har bland annat individuell debitering av varmvatten, allvatten och el, samt övervakning av brandlarm, fukt och temperatur. Detta sammantaget skapar trygghet och gör att fastigheternas energiförbrukning optimeras.

Trygghet är något som är viktigt för våra hyresgäster och ligger till grund för att vi valt Bredbandsbolagets olika kommunikationslösningar. Digitala passersystem är en av de sakerna som gör att resgästerna känner sig säkra. Säkerhet och god ekonomi är inget Kenneth ser som ett motsattsförhållande. Tvärtom. Hissanordningar och fläktsystem övervakas och gör att vi kan sätta in våra resurser där det behövs. Borttappade nycklar spärras utan att nya lås behöver monteras. Och bara det att exempelvis sänka hyrorna med medelkostnaden för varmvatten och istället debitera den faktiska åtgången, gör hyresgästerna betydligt mer sparsamma.

Allt detta sammantaget sparar pengar i slutänden. Vår vinst ligger i att kunna hålla hyresnivåerna nere och erbjuda ett ännu attraktivare boende. Kenneth Eriksson KBAB Smarta fastighetsägare investerar för framtiden. Många tror att riktigt Bredband enbart innebär möjlighet till en snabb internetuppkoppling för de enskilda hushållen. Det är bara en liten del av sanningen. Med Bredbandsbolagets fastighetsnät erbjuds en mängd olika tjänster: Förutom telefoni och digital-TV kan du via bredbandet sköta exempelvis värmereglering, elmätning, ventilation, kameraövervakning, låssystem, fuktlarm och tvättstugebokning.

Utbudet växer oavbrutet och förenklar tillvaron för både boende och fastighetsägare.

Kenneth Eriksson, KBAB

HSB Volten i Täby

HSB Volten i Täby

I Täby norr om Stockholm ligger bostadsrättsföreningen HSB Volten med 830 lägenheter. De valde år 2000 att installera FiberLAN för att ge medlemmarna ett riktigt snabbt bredband. Att priset dessutom var så lågt förvånade dem och gjorde beslutet enkelt att fatta.

”Vi ville ge medlemmarna ett snabbt och stabilt bredband och när det visade sig att Bredbandsbolaget kunde erbjuda ett väldigt lågt pris för installationen var beslutet lätt att fatta”, säger Thomas Gustafsson, som varit med ända från starten och som sedan 2003 är ordförande i föreningen.

”Vi är en stor förening och vi ställer därför mycket höga krav på våra leverantörer, oavsett vad det gäller. Och Bredbandsbolaget har verkligen levt upp till dessa krav, inte minst när det gäller servicen som varit förstklassig under alla år”, fortsätter Thomas.

”En extra fördel som vi kanske inte tänkte på initialt är den ökade attraktionskraften som föreningens 60 kommersiella lokaler fått tack vare bredbandet. De lokala företagarna uppskattar verkligen ett bredband av högsta kvalitet”.

År 2005 tog föreningen beslut om att gå från individuella bredbandsavtal till en gruppanslutning för både bredband och telefoni där kostnaden inkluderas i månadsavgiften.

Thomas fortsätter: ”Det var ett mycket förmånligt avtal för oss i och med att vi på så sätt lyckades pressa priserna ytterligare. Det har ju också gjort att i princip alla medlemmar nu utnyttjar bredbandet. Dessutom ingår telefoni i vårt gruppavtal, vilket gör att man kan säga upp det ursprungliga Telia-avtalet och spara den fasta månadskostnaden. Bredbandsbolagets samtalstaxor är också väldigt låga”.

Brf Sjötungan i Tyresö

Sjötungan i Tyresö

I bostadsrättsföreningen Sjötungan i Tyresö söder om Stockholm var man tidigt ute med att installera FiberLAN i föreningens drygt 600 lägenheter, en investering väl värd pengarna, enligt ordförande Bengt Rapp. Inte nog med att det gett medlemmarna marknadens snabbaste bredband, föreningen har gjort stora besparingar tack vare fastighets - tjänster levererade via bredbandet.

”Väder och vind betyder mycket för uppvärmningskostnaden. Med lokala prognoser från SMHI kan vi justera inomhusklimatet in i minsta detalj. Vet vi att det blir minus tio grader en natt ser systemet till att anpassa temperaturen redan mitt på dagen, helt automatiskt. Det sparar en bra peng för en förening av den här storleken” säger Bengt.

”Nu tittar vi närmare på om vi kan reglera ventilationen på motsvarande sätt för att ytterligare förbättra inomhusklimatet och spara energi”.

”Att vi kunde minska värmekostnaden med 15 % var kanske inte det första vi tänkte på när vi installerade FiberLAN 1999. Då var det en snabb och stabil bredbandsuppkoppling vi var ute efter. Det har vi verkligen fått. Den har fungerat i stort sett prickfritt sedan dess och vi är mycket nöjda. Att de boende dessutom kan abonnera på både telefoni och digital-tv via bredbandet är naturligtvis alldeles utmärkt”.

På frågan om Bengt har något råd till andra föreningar som funderar på att installera FiberLAN säger han: ”Det viktigaste är att välja en bredbandsoperatör som man kan ha en nära dialog med och som hjälper en att se möjligheter utöver själva bredbandet, och det gör Bredbandsbolaget”, avslutar Bengt.

  • Hittade du det du letade efter?
  • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
  • Stäng

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan 
Nyfiken på att höra vad vi kan göra för din fastighet?

Kontakta oss

Så blir du kund

Från avtal till bredband
Vi gillar att jobba snabbt, både i och omkring kablarna.

Så här går det till