Driftsäkert
med hög SLA

 • Symmetrisk anslutning
 • Fri support
 • Upp till 1 Gbit/s

Ring 0770-777 111 eller
Fyll i en offertförfrågan
för anbud till ditt företag

Ingår
 • Allt det här ingår

  Bredband Fiber är vår mest kraftfulla och kompletta bredbandslösning. I tjänsten ingår flera saker som ditt företag har nytta av, som fasta IP-adresser, 99,8% garanterad tillgänglighet (SLA), prioriterad trafik och övervakning dygnet runt.

  Bredband Fiber är bredbandslösningen för företaget som vill ha en dedikerad fiberanslutning, använder fasta IP-adresser till egna servrar, och har höga krav på tillgänglighet och service.
 • Vi hjälper dig!

  Som företagskund med fiberanslutning får du alltid en dedikerad säljkontakt som hjälper dig med allt rörande installationen fram till ditt interna LAN. Din säljkontakt fungerar som kontaktperson mot dig och andra partner i installationen, och ser till så att allt går så snabbt och smidigt som möjligt med din nya fiberanslutning.

 • Fri trafik

  Oavsett vilken hastighet du väljer så ingår alltid fri trafik i Bredband Fiber. Du kan med andra ord surfa så mycket du behöver utan att oroa dig för att överskrida någon gräns eller få företagets surfhastighet sänkt. 

  Med Bredband Fiber ingår dessutom prioriterad trafik,och din surfhastighet är garanterad. Du har också samma snabba hastighet uppströms som nedströms - allt för att ditt arbete ska fungera så smidigt som möjligt.

Hastighet

Vilken hastighet passar ditt företag?

Bredband Fiber finns i fem olika hastigheter, från 10 Mbit/s till 1 Gbit/s. Och till skillnad från bredband via telejacket erbjuder Bredband Fiber samma snabba hastigheter både nedströms och uppströms.

Tabellen nedan visar vilka abonnemang vi erbjuder. Eftersom fiber är geografiskt gäller pris enligt offert. Kontakta oss här eller ring 0770-777 111 redan idag för pris till din adress.

Nedladdningshastighet Uppladdningshastighet
Bredband Fiber 10  10 Mbit/s 10 Mbit/s
Bredband Fiber 20 20 Mbit/s  20 Mbit/s 
Bredband Fiber 40 40 Mbit/s  40 Mbit/s
Bredband Fiber 100 100 Mbit/s 100 Mbit/s
Bredband Fiber 1 GB 1 Gbit/s 1 Gbit/s

Vad är upp och vad är ner?

Uppladdningshastigheten är den hastighet som påverkar hur snabbt du kan skicka filer, som till exempel bilagor och bilder.

Nedladdningshastigheten bestämmer hur snabbt du kan surfa. Det vill säga hur lång tid det tar för till exempel film och musik, att föras över och visas på din dator.

Pris och villkor

Kraftfullt bredband med garanterad hastighet

Bredband Fiber finns i 5 olika hastigheter, från 10 Mbit/s till 1 Gbit/s. Eftersom fiber är geografiskt gäller pris enligt offert. Kontakta oss här eller ring 0770-777 111 redan idag för pris till din adress.

Anslutningskostnad Månadskostnad
Bredband Fiber 10 Enligt offert Enligt offert
Bredband Fiber 20 Enligt offert Enligt offert
Bredband Fiber 40 Enligt offert Enligt offert
Bredband Fiber 100 Enligt offert Enligt offert
Bredband Fiber 1 GB Enligt offert Enligt offert

Villkor för bredband

Bredbandsbolagets företagsabonnemang har villkor som reglerar relationen mellan Bredbandsbolaget och dig som kund. Du kan ladda hem villkoren i pdf-format till höger.

Information

Leverans

När du blivit kund hos oss installerar vi en fast internetaccess hos ditt företag. En fiberoptisk kabel dras till fastigheten från Bredbandsbolagets närmaste knutpunkt och bredbandsjack installeras i din lokal.

Våra åtaganden
Bredbandsbolaget tar hand om allt rörande installationen fram till ditt interna LAN. Du tilldelas en installationsprojektledare som fungerar som kontaktperson mot dig och andra parter i installationen, till exempel kontrakterade installatörer.

Dina åtaganden
För att få fasta IP-adresser behöver du fylla i en enkel ansökan vilken du får av din säljkontakt alternativt din installationsprojektledare. Eventuellt måste du även prata med din hyresvärd och meddela att vi vill installera en Internetaccess.

Leveranstid
Tjänsten har en leveranstid på cirka 6-12 veckor.

Installationsfrågor
Ring teknisk support på 0770-777 111 eller skicka e-post till support.foretag@bredband.com

Teknisk information

Vilka systemkrav måste ditt företag uppfylla för att kunna använda tjänsten? Egentligen finns det bara ett enda krav. Det är att datorerna som ni vill ansluta till nätverket har ett vanligt nätverksuttag (ett Ethernet RJ45-uttag) eller har möjlighet att koppla upp sig trådlöst. Det är det enda, resten sköter vi!

99,8 % garanterad tillgänglighet (SLA)
Bredbandsbolagets fibernät är ett rent IP-nät och redan från början dimensionerat för stora mängder datatrafik. Det är byggt med redundant ringarkitektur, vilket gör att vi kan garantera en mycket hög tillgänglighet – upp till 99,8 % dygnet runt mätt per kalendermånad. Håller vi inte vad vi lovar får du pengarna tillbaka.

Drift
Bredbandsbolagets nät övervakas dygnet runt. Om ett fel uppstår i nätet larmas nätcentralen direkt och kan omedelbart börja åtgärda felet. Nätet övervakas inte bara för att vi ska kunna avhjälpa eventuella fel utan även för att vi ständigt uppgraderar nätet, så att vi kan hålla jämna steg med de ökande kraven på snabba kommunikationer. Vi har servicetekniker över hela landet som snabbt och effektivt förebygger och avhjälper fel.

Teknisk support
Vår tekniska support svarar på frågor, kontrollerar rapporter om driftstörningar samt tar emot anmälningar om eventuella avbrott. Som företagskund är du prioriterad och har självklart en egen dedikerad support. Telefonnumret är 0770-777 111.

Övervakning och servicetider
Via vår nätövervakningscentral övervakar vi nätet dygnet runt för att förebygga och snabbt kunna åtgärda fel innan det drabbar dig som kund. Om ett fel inträffar sätter vi igång med att åtgärda felet direkt, oavsett tid på dygnet eller dag på året. Arbete och felsökning i fält sker mellan 07:30-22:00 alla dagar. Underhåll i nätet utförs på natten mellan kl 02:00-06:00.

Tilläggstjänster
 • Personalanslutning

  Vill du kunna erbjuda dina anställda en personalförmån som verkligen kommer till användning? Ett fast och snabbt bredband i hemmet kommer uppskattas av all din personal. Med Bredbandsbolaget Företags personalanslutningar samlar du alla abonnemang på en faktura. Dessutom får du en dedikerad kontaktperson för smidig hantering.
  Läs mer om Personalanslutningar
 • Hittade du det du letade efter?
 • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
 • Stäng

Beställ tjänst

Bredband Fiber
För att beställa ring
0770-777 111 eller
Fyll i en offertförfrågan