DSL med fasta
IP-adresser

 • 99,5 % SLA
 • Garanterad tillgänglighet
 • Snabb och smidig installation

Från:

599 kr/mån

För att beställa ring 0770-777 111
eller fyll i en offertförfrågan

Ingår
 • Allt det här ingår

  Med Bredband Premium från Bredbandsbolaget ingår flera saker som ditt företag har nytta av, bland annat får ni prioriterad trafik och en garanterad tillgänglighet på 99,5% SLA. Kostnadsfri installationshjälp och liksom kostnadsfri teknisk support med generösa öppettider ingår också.

  Bredband Premium är bredbandslösningen för företaget med krav på flexibilitet och tillgänglighet, som använder fasta IP-adresser till egna servrar för mail och webb, och som vill ha ett driftsäkert bredband – direkt i telejacket.
 • Anslut utan kostnad

  Du vet väl att du som företagskund hos Bredbandsbolaget blir lite extra väl omhändertagen när du har frågor eller problem som rör våra tjänster? Vår kundservice har öppet vardagar mellan 08 och 18, och vår tekniska support når du vardagar mellan 08 och 22. 

  Läs mer om kundservice här
 • Fri trafik!

  Oavsett vilken hastighet du väljer så ingår alltid fri trafik i Bredband Premium. Du kan med andra ord surfa så mycket du behöver utan att oroa dig för att överskrida någon gräns eller få företagets surfhastighet sänkt. Allt för att ditt företags bredband ska fungera så smidigt som möjligt.

  Skickar du mycket e-post med bilagor eller laddar ofta upp stora filer till en extern server? Tilläggstjänsten PRO höjer uppladdningsfarten för Bredband Premium till upp till 3 Mbit/s och kan vara ett bra val för företag med behov av ökad bandbredd uppströms.

  Läs mer om PRO

Hastighet

Vilken hastighet passar ditt företag?

Bredband Premiumfinns i hastigheter från 6 till 40 Mbit/s. Du hittar mer information om de hastigheterna och vilka ner- och uppladdningsfarter de innebär i tabellen nedan.

Vad som passar just dig och ditt företags behov beror på hur du tänker använda bredbandet. För dig som nyttjar bredbandet mest för att surfa och skicka e-post är 6 Mbit/s fullt tillräcklig. Har ditt företag fler än 10 personer som behöver använda bredbandet samtidigt och om ni ofta skickar filer eller laddar ner material rekommenderar vi en snabbare hastighet, till exempel 40 Mbit/s.

Nedladdningshastighet Uppladdningshastighet
Bredband 6 2-6 Mbit/s 0,3-1 Mbit/s
Bredband 12 8-12 Mbit/s  0,3-1 Mbit/s 
Bredband 24 Pro 16-24 Mbit/s  1-3 Mbit/s
Bredband 40 Pro + 24-40 Mbit/s 5-10 Mbit/s

Vad är upp och vad är ner?

Uppladdningshastigheten är den hastighet som påverkar hur snabbt du kan skicka filer, som till exempel bilagor och bilder.

Nedladdningshastigheten bestämmer hur snabbt du kan surfa. Det vill säga hur lång tid det tar för till exempel film och musik, att föras över och visas på din dator.

Pris och villkor

Fri trafik till fast månadskostnad


Anslutningsavgift Månadsavgift
Bredband 6 1500 kr 599 kr/mån
Bredband 12 1500 kr 649 kr/mån
Bredband 24 Pro 1500 kr 699 kr/mån
Bredband 40 Pro + 1500 kr 849 kr/mån

Villkor för bredband

Bredbandsbolagets företagsabonnemang har villkor som reglerar relationen mellan Bredbandsbolaget och dig som kund. Du kan ladda hem villkoren i pdf-format till höger.

 • Bindningstid: 24 månader*
  Uppsägningstid: 3 kalendermånader

  * = Vi erbjuder även 0 och 12 månaders bindningstid.
  Kontakta oss på 0770-777 111 för priser och villkor.

Information

Vad händer efter din beställning?

Bredband Premium levereras via kopparledning till ditt telefonjack. Det innebär att ditt företags kopparledning kopplas till vår utrustning i telestationen. Så här går det till efter en beställning:

 1. Beställning
  Så snart vi tagit emot beställningen skickar vi en bekräftelse, vanligtvis via e-post.
 2. Beräknat inkopplingsdatum
  När vi kontrollerat leveransmöjligheterna till ditt företag återkommer vi med ett preliminärt inkopplingsdatum för tjänsten. Detta tar ca 6-8 dagar. Inkopplingsdatumet avgörs bland annat av bindnings- och uppsägningstiden på eventuella nuvarande avtal du har. Vår leveranstid är normalt 2-4 veckor.
 3. Startbox
  I samband med att du får ditt preliminära inkopplingsdatum skickar vi en startbox. Boxen innehåller nödvändig information för att komma igång samt ett bredbandsmodem.
 4. Inkoppling
  På inkopplingsdatumet ansluter du modemet till det telefonjack du angett telefonnumret till, eller som blivit installerat hos ditt företag. Anslut sedan datorerna till modemet.
 5. Aktivering av tjänsten
  När du kopplat in modemet aktiverar du tjänsten genom att ange det användarnamn och lösenord du fått i startboxen.
 6. Fakturering
  Tjänsten kommer att faktureras kvartalsvis och debitering börjar från och med att tjänsten är levererad.

Teknisk information

Vilka systemkrav måste ditt företag uppfylla för att kunna använda Bredband Premium? Här har vi samlat all teknisk information som du kan behöva.

Systemkrav

 • Inte över 5,5 km kopparledning från telestationen för Bredband 6 och Bredband 12
 • Inte över 2,5 km kopparledning från telestationen för Bredband 24 PRO och Bredband 40 PRO +
 • Ethernet-nätverkskort (RJ45-anslutning) eller WiFi-uppkoppling
 • Prefix- eller förvalskund hos annan operatör är inget hinder
 • Anslutning i det första telefonjacket krävs

Modeminformation

För att kunna använda bredbandet behövs ett modem. I tjänsten ingår ett trådlöst modem som även har fyra Ethernetuttag, så att du kan ansluta via nätverkskabel om du skulle vilja. Våra modem är framtidssäkrade och du kan enkelt uppgradera till tjänster med högre kapacitet utan att byta modem.

Tilläggstjänster
 • Bredbandstelefoni

  Med telefoni via bredbandet slipper du dyra månadsavgifter och får dessutom lägre samtalspriser.

  Med mobilt bredband får du och ditt företag obegränsad surf i snabba hastigheter, mobil frihet och möjlighet till effektivt distansarbete.
  Läs mer om bredbandstelefoni

 • Personalanslutning

  Vill du kunna erbjuda dina anställda en personalförmån som verkligen kommer till användning? Ett fast och snabbt bredband i hemmet kommer uppskattas av all din personal. Med Bredbandsbolaget Företags personalanslutningar samlar du alla abonnemang på en faktura. Dessutom får du en dedikerad kontaktperson för smidig hantering.
  Läs mer om Personalanslutningar
 • PRO - högre uppströmshastighet

  Med tilläggstjänsten PRO höjs uppladdningshastigheten på ditt företags bredband med till upp till 3 Mbit/s, vilket innebär att det går snabbare att skicka information.

  PRO är ett bra val om du vill kunna skicka stora och tunga dokument via e-post eller ladda upp stora filer till en extern server.
  Läs mer om PRO

 • Hittade du det du letade efter?
 • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
 • Stäng

Beställ tjänst

Bredband Premium
För att beställa ring
0770-777 111 eller
Fyll i en offertförfrågan