Guider

Här hittar du enkla guider för att snabbt komma igång.

Installera ditt trådlösa nätverk

Har du precis skaffat en router för att slippa sladdarna? Följ guiden för att installera och ansluta till ditt trådlösa nätverk. 

Ansluta trådlöst (Windows 7) 

Har du problem med ditt trådlösa nätverk?
Vissa kanaler är vanligare än andra och kan ge mer störningar. Testa att ändra kanal i modemet eller att välja en annan kanal manuellt. 

Om din dator ansluter till andra trådlösa nätverk, rensa prioriteringslistan på din dator så att den väljer ditt eget trådlösa nätverk i första hand.

Byta trådlös kanal i Technicolor 784
Byta trådlös kanal i Technicolor 789
Byta trådlös kanal i Technicolor 799
Byta trådlös kanal i Thomson Speedtouch 780WL
Byta trådlös kanal i Zyxel 2601
Rensa prioriteringslistan för trådlösa nätverk i Windows 7

Internetuppkoppling

Guiderna är till för dig som inte kommer åt internet. De visar dig hur du på ett säkert sätt kontrollerar om du har någon internetuppkoppling, genom att du "pingar" din dator. 

Din uppmätta ping mot en viss server beror på ett flertal faktorer såsom avstånd till servern, vilken operatör servern står hos och serverns bandbredd.

Pinga Mac  
Pinga Windows 7 och Vista
Inaktivera/aktivera nätverksanslutning Windows 7 och Vista

Öppna portar i modemet

Om du exempelvis spelar eller har en egen server kan du behöva öppna portar i ditt modem för att släppa igenom trafik. En så kallad portforward.

Portforward - Zyxel 2601 

Sätta routern i bryggläge och ställa in fast IP-adress

Här finner du guider för hur du konfigurerar ditt modem.

Teknisk information om ditt modem

Modellen hittar du på baksidan av modemet.

Zyxel 2601

  • Modemet klarar upp till 24 Mbit/s hastighet.
  • Modemet har en extern splitter som separerar internetsignalerna från telefonsignalerna, och en inbyggd telefonidosa som används om du har telefoni från Bredbandsbolaget.
  • Modemet har en inbyggd routerfunktion som gör det möjligt att ansluta flera datorer eller utrustningar till modemet i ett lokalt nätverk. Port 4X är avsedd för digitalbox för Bredbandsbolagets tv och bör inte kopplas till en dator.

Det trådlösa modemet har ett trådlöst nätverk, WLAN (wireless local area network), enligt 802.11g-standarden som skyddas med hjälp av en 128 bitars WPA-PSK kryptering . Det trådlösa nätverkets namn (SSID) är av formen B2_private_###### . För varje enskilt modem går dess SSID att se på en klisterlapp på undersidan av modemet, där återfinns också lösenord för WPA-PSK-krypteringen. Modemet är en trådlös router vilket innebär att utrustningar kopplade bakom detta modem inte syns i våra system utan erhåller IP-adresser direkt från modemet. Om du använder fast IP på din anslutning så måste denna utrustning bryggas (vilket inaktiverar routerfunktionen).

  • Hittade du det du letade efter?
  • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
  • Stäng