Arkiv 2013

I arkivet för 2013 hittar du äldre nyheter från Bredbandsbolagets kundservice.

2013-12-16

Viasat 14 HD ingår i Viasat Guld och Viasat Silver

Från och med i dag är kanalen Viasat 14 HD tillgänglig i grundpaketen Viasat Guld och Viasat Silver – en kanal för dig som älskar sport. Du som är kund behöver starta om din tv-box för att få tillgång till kanalen. Du startar om din tv-box genom att dra ut strömsladden i 20 sekunder. Kanalen är tillgänglig i paketen till och med 28 februari 2014.

2013-12-11

Bluffmail till Bredbandsbolagets kunder

Vi har under den senaste dagarna fått ett antal anmälningar på ett så kallat bluffmail där du som kund ombeds att svara på mailet och uppge dina användaruppgifter. I mailet står det att du loggat in på en plats som du vanligtvis inte loggar in på. Det står även att vi på grund av detta kommer låsa ditt konto, vilket självklart inte stämmer. Avsändaren av bluffmailet varierar. Detta är ett rent bluffmail! Svara inte på mailet och lämna inte ut de uppgifter som efterfrågas. 

Bredbandsbolaget skickar aldrig ut mail som efterfrågar användarnamn, lösenord, personnummer eller liknande information. 

Om du svarat på bluffmailet och lämnat ut dina användaruppgifter bör du byta lösenord för din mail. Gör så här:

  1. Logga in
  2. Gå till Mina sidor
  3. Klicka på Användare
  4. Välj Byt lösenord

Läs mer om din säkerhet

2013-12-05

Stormvarning i södra Sverige

Under torsdag och fredag väntas stormen Sven dra in över södra Sverige (Götaland och Svealand) med kraftiga vindar, regn och snö. Risken finns att det kommer att innebära störningar, framförallt på grund av elavbrott.

Vi försöker alltid att förbereda oss på bästa möjliga sätt inför stormvarningar som denna. Vi har höjd beredskap för att kunna möta de störningar som sker; vi följer SMHI:s rapportering och vi ser till att ha en kontinuerlig dialog med de entreprenörer som levererar reservkraft åt oss.

Om du berörs av ett strömavbrott rekommenderar vi dig att avvakta med att felanmäla fast och mobilt bredband. Vänta gärna till det att strömmen kommit tillbaka för att se om felet kvarstår. Genom att göra detta underlättar du för våra entreprenörer och hjälper till att korta ner felavhjälpningstiderna.

Mer information
På vår driftkarta kan du se hur läget ser ut i ditt område.
SMHI www.smhi.se

2013-12-05

Nu lanseras Viasat 14 HD

Idag lanseras nya Viasat 14 HD, en kanal för dig som älskar sport! Viasat 14 HD sänder de mest klassiska ögonblicken och bästa höjdpunkterna från tidigare olympiska spel. I kanalen visas reportage, dokumentärer och porträtt av atleter. Du får följa de största olympiska hjältarna i såväl magasin som dokumentärer samt kan återuppleva de oförglömliga ögonblicken. Under februari så kommer kanalen gå över till Olympic News Channel med allt från spelen dygnet runt.

Viasat 14 HD är tillgänglig i grundpaketet Viasat Guld HD samt tillvalspaketen Viasat Premium HD och Viasat Sport HD. Du beställer enklast genom att ringa kundservice på 0770-777 000. Om du redan har ett paket där Viasat 14 HD ingår så måste du starta om din HD-box alternativt sätta den i viloläge för att få tillgång till kanalen.

Till Tillvalspaket

2013-10-31

Ny driftinformation!

Vi har lyssnat på din feedback kring vår driftinformation och lanserar nu förbättringar inom detta område. På vår nya driftinfosida hittar du alltid uppdaterad information om eventuella driftstörningar och hur de påverkar dig. Du hittar som vanligt också information om planerade förbättringsarbeten.

Till driftinformationen

2013-10-28

Du får Sveriges bästa kundservice!

Varje år mäter Svenskt Kvalitetsindex, SKI, hur kunder upplever företag i olika branscher, och vi är väldigt glada och stolta över resultatet från årets undersökning. Som kund hos Bredbandsbolaget får du nämligen även i år Sveriges bästa kundservice, både för bredband och tv. Vi arbetar ständigt med att göra vår kundservice ännu bättre, och utan feedback från dig och våra andra kunder hade vi inte kunnat få den här utmärkelsen. Tack!

Mer information om SKI 2013

2013-10-28

Stormvarning i västra Sverige

Under eftermiddagen och kvällen förväntas stormen Simone dra in över södra och västra Sverige. Risken finns att det kommer att innebära störningar, framförallt på grund av elavbrott.

Vi försöker alltid att förbereda oss på bästa möjliga sätt inför stormvarningar som denna. Vi har höjd beredskap för att kunna möta de störningar som sker; vi följer SMHI:s rapportering och vi ser till att ha en kontinuerlig dialog med de entreprenörer som levererar reservkraft åt oss.

Om du berörs av ett strömavbrott rekommenderar vi dig att avvakta med att felanmäla fast och mobilt bredband. Vänta gärna till det att strömmen kommit tillbaka för att se om felet kvarstår. Genom att göra detta underlättar du för våra entreprenörer och hjälper till att korta ner felavhjälpningstiderna.

Mer information
På vår driftkarta kan du se hur läget ser ut i ditt område.
SMHI www.smhi.se

2013-09-30

Frivisning av Viasat Sport 5-6 oktober!

Nu kan du som redan har tv hos oss titta på Viasat Sport hela helgen. Utan att betala något extra. Har du dessutom en HD-tv kan du även njuta av Viasat Sports sändningar i HD-kvalitet. Du behöver bara starta om din tv-box via stand by-läget för att kunna se kanalen. 

Kanalen Viasat Sport ingår i Viasat Sport-paketet och finns att beställa som tillval. 

Till Tillvalspaket

2013-09-30

TV11 byter namn

Den 1 oktober byter TV11 namn till Kanal 11. Sedan kanalen köptes av SBS Discovery Television har allt fler tittare hittat kanalen, som nu vänder sig mot en mer kvinnlig målgrupp. Kanal 11 är i mitt i resan mot att bli kanalen för unga tjejer. I och med grafikbytet så harmoniserar kanalen med utbudet. Valet att byta namn till Kanal 11 är en del av arbetet med att skapa en tydlig kanalportfölj med naturliga släktband mellan kanalerna, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery Television.

2013-09-23

Customer First Day

Du som kund är viktig för oss varje dag – det vill vi visa extra mycket idag genom att fira Customer First Day. Vi jobbar hela tiden med kunden i fokus och har alltid som mål att förbättra oss för att göra våra kunder nöjda. Det är ett arbete som bland annat har lett till att Bredbandsbolaget vunnit pris för Sveriges nöjdaste kunder i Svenskt Kvalitetsindex 2011 och 2012. Det tackar vi dig som kund för!

Förutom att vi ständigt jobbar med att förbättra oss ger vi också dig som kund möjlighet att vara med och påverka genom vårt testpilotprogram – ett program som går ut på att testa och värdera nya tjänster. Skulle du vilja bli en av våra testpiloter? Håll utkik på bredbandsbolaget.se där vi rekryterar nya testpiloter.

För att fira dig och alla andra kunder lite extra har du just nu möjlighet att tävla och vinna en Samsung Galaxy Note 10.1 4G. Välkommen in på vår Facebooksida för att vara med och tävla!

Till Bredbandsbolaget på Facebook

2013-09-09

Frivisning av C More i helgen!

Missa inte starten av SHL (f.d. Elitserien) som har premiär 14 september. Den 12-15 september kan du som är tv-kund hos oss prova C More-kanaler fritt. Du behöver bara starta om din tv-box via stand by-läget för att kunna se kanalerna. Gillar du det du ser, har vi just nu en kampanj på valfritt C More-paket (Max, Family, Sport, Film).

Till Tillvalspaket

2013-08-15

TV4 News läggs ner

För drygt ett år sedan lanserades TV4 News av TV4 Gruppen. I maj i år togs beslutet att lägga ner kanalen på grund av dålig lönsamhet. 

Den sista sändningsdagen kommer att vara den 31 augusti. Det gäller hos alla tv-leverantörer. Därefter kommer kanalplatsen inte att innehålla några sändningar. Din tv-tjänst påverkas däremot inte.

2013-06-10

Viktig information om din tv-tjänst

Vi genomför en uppdatering av tv-tjänsten torsdagen den 13/6. Du som är kund kan behöva starta om din tv-box för att få tillgång till dina kanaler. Du startar om din tv-box genom att dra ut strömsladden i 20 sekunder.

2013-04-26

Åsksäsong

Tänk på att behandla din bredbandsutrustning som din tv - dra ut samtliga sladdar från strömuttag, bredbandsuttag och telefonjack när det är risk för åska.

Skulle din bredbandsutrustning som du lånar från oss bli skadad är du välkommen att kontakta oss för att kostnadsfritt få utrustningen utbytt mot annat modem med motsvarande funktioner. Vid byte av åskskadad utrustning var noggrann med att ersätta all utrustning med den utrustning du får från oss.

2013-03-25

Planerat servicearbete som påverkar din tv-tjänst

Den 15:e april påbörjas ett servicearbete av nätet som beräknas pågå i 5 dagar. Du kommer att kunna titta på tv som vanligt och använda din fjärrkontroll för att byta kanal. Har du en inspelningsbar HD-box kan du också fortsätta att spela in.

De funktioner som kommer att vara avstängda under arbetet är programguiden, möjligheten till schemalagda inspelningar via HD-boxen, att hyra film i filmbutiken och visning av playkanalerna.

2013-02-07

Kolla mailen på webben eller i mobilen

Vet du om att du kan kolla din mail på andra sätt än genom att logga in?

Du kan använda vår webbmail, men du kan också hämta mailen direkt till din mobil.

I våra guider ser du hur du gör inställningar för att ta emot din e-post i andra program eller i mobilen. Gå till guiderna

2013-02-06

Kanalerna TCM och TNT utgår

I kanalpaketen Viasat Silver och Guld kommer TCM och TNT inte längre att sändas. Det beror på att Viasat inte längre har avtal med dessa kanalleverantörer.

Kanalen Cartoon Network kommer dock att börja sända dygnet runt.

2013-02-05

Ny version av säkerhetspaketet

Nu finns en ny version av vårt säkerhetspaket. Med säkerhetspaketet skyddar du dig effektivt mot exempelvis virus, maskar, program som installeras utan din vetskap och hackare som vill åt din personliga information.

Logga in i för att uppdatera till den senaste versionen

Har du inte skaffat säkerhetspaketet ännu?

Säkerhetspaketet ingår utan extra kostnad i ditt bredband under tre månader. Priset därefter är endast 49 kr/månad.

Du beställer säkerhetspaketet när du loggat in 

2013-01-24

Information om våra nya priser

Från och med 24 januari justerar vi priserna för bredband och telefoni.

Anledningen är att vi vill kunna fortsätta leverera de snabbaste och bästa bredbandsupplevelserna till dig som är kund hos oss, samt att utveckla våra tjänster och bygga ut vårt nät. Prisförändringarna görs både för befintliga kunder och för nya kunder.

Undrar du över något, se Information om våra nya priser

  • Hittade du det du letade efter?
  • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
  • Stäng