Arkiv 2015

I arkivet för 2015 hittar du äldre nyheter från Bredbandsbolagets kundservice.

2015-12-21

Premiär för C More Golf efter årsskiftet

C More Golf - Sveriges första renodlade golfkanal. En helt ny studio, en ny golftrupp och redaktionell inramning med fokus på de mest spännande spelarna och svenskarna på PGA-touren. Allt detta och mycket mer blir verklighet när C More lanserar sin stora golfsatsning i dagarna efter årsskiftet 2015-2016 som tiofaldigar tillgängligheten av PGA-touren i Sverige.

C More Golf och C More Golf HD, kommer att ingå i våra tillvalspaket C More Sport och C More Max. C More Golf ersätter C More Extreme och kommer att ligga kvar på samma kanalplats (159). Du som redan har C More Sport eller C More Max kommer alltså att få tillgång till C More Golf efter årsskiftet.

Sändningsstart 

 • För dig med HD-box börjar sändningarna 1 januari 2016. 
 • Sändningsstart för dig med digital-tv-box blir den 4 januari 2016, men du kan se kanalen via C More Play redan från den 1 januari.
2015-12-07

5 nya kanaler

Fem nya kanaler med allt från underhållning till kampsport. TNT, Nick Jr., Paramount Channel, FOX och FIGHT SPORTS finns nu tillgängliga i våra tv-paket, T-2 Flex och T-3 Stor.

Här kan du läsa mer om kanalerna

2015-11-27

Domen i målet gällande blockering av innehåll

Idag kom domen i målet mot Bredbandsbolaget. Tingsrätten ansåg inte att internetleverantörer ska anses medskyldiga till brott som begås över internet. Rättighetshavarna som stämt Bredbandsbolaget har meddelat att de kommer att överklaga domen till hovrätten. 

För ett år sedan blev Bredbandsbolaget stämda av bolagen Universal Music, Sony Music och Warner Music, tillsammans med Nordisk Film och Svensk Filmindustri. I stämningsansökan krävde de att Stockholms tingsrätt förbjuder Bredbandsbolaget att ge sina kunder tillgång till The Pirate Bay och streamingsajten Swefilmer.

E-post: problem att skicka till @hotmail-adresser

26 november

Problemet är nu löst och det ska nu åter gå att skicka e-post till @hotmail-adresser.

2015-11-10

Kanalnytt från Viasat

Den 10 november lanserar Viasat två nya kanaler, Viasat Series och Viasat Film Hits. Viasat Series visar de senaste Hollywood-produktionerna, spännande kriminalserier och gamla favoriter. Viasat Classic och Viasat Drama blir den nya kanalen Viasat Film Hits - en fullspäckad kanal med prisbelönta filmer, nordiska dramer och tidlösa klassiker. Viasat Film byter namn till Viasat Film Premiere, och får ännu större utrymme för de allra senaste storfilmerna.

En ännu större familjekanal
Viasat Film Family får delad kanalplats med Disney Jr, och blir en familjekanal dygnet runt. Disney Jr sänds kl. 06:00-19:00 och Viasat Film Family 19:00-06:00. 

Mer natur
Viasat Nature får ännu fler exklusiva naturdokumentärer och utökad sändningstid, 06:00-24:00. I samband med detta utgår Viasat Crime. Däremot kommer mycket av innehållet att kunna återses, både i TV8 och i Viasat Series. 

Här ser du alla kanaler och i vilka tv-paket de ingår

2015-09-23

Uppgradering av kabel-tv-nätet

Nu uppgraderar vi kabel-tv-nätet på ett flertal orter runtom i Sverige. Det betyder ett framtidssäkrat nät med möjlighet att ta emot fler kanaler. Samma dag som uppgraderingen genomförs, blir det ett kortare avbrott i din tv-tjänst. 

Här ser du aktuella orter och tidpunkter

2015-09-10

Frivisning av 5 nya kanaler

Mellan den 10 september och 3 december kommer vi att frivisa fem nya kanaler. Vi kommer även att frivisa CMORE (21 september till 27 september) och Viasat Sport ( 28 september till 11 oktober).

Läs mer om höstens frivisning!

2015-06-11

Tv4 Play och Sjuan Play upphör

17 juni slutar TV4 Play och Sjuan Play sändas för dig som har tv-boxen Thomson. Observera att detta endast gäller play-tjänsterna i din TV-box och inte kanalerna. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss, vi hjälper dig gärna.

2015-05-29

Åsksäsong

Tänk på att behandla din bredbandsutrustning som din tv - dra ut samtliga sladdar från strömuttag, bredbandsuttag och telefonjack när det är risk för åska.

Skulle din bredbandsutrustning som du lånar från oss bli skadad är du välkommen att kontakta oss för att kostnadsfritt få utrustningen utbytt mot annat modem med motsvarande funktioner. Vid byte av åskskadad utrustning var noggrann med att ersätta all utrustning med den utrustning du får från oss.

2015-05-11

Tillfälligt problem vid mailutskick - uppdatering

Felet är nu åtgärdat. Upplever du fortfarande problem, kontakta kundservice.

Vi hade en tillfällig störning som gjorde att mailadresser som slutar på @bredband.net, samt kunder som använder våra utgående mailservrar (SMTP-server), inte kunde skicka mail till adresser som slutar på:

 • @hotmail.com
 • @msn.com
 • @outlook.com
 • @live.com
Felet påverkade även kunder som använder Bredbandsbolagets webbmailtjänst.
2015-05-04

BBC HD försvinner och ersätts med två nya kanaler

Den 5 maj försvinner kanalen BBC HD ur ditt paket och två nya HD-kanaler tillkommer - BBC Brit och BBC Earth. BBC Brit bjuder på underhållning med en skön mix av brittisk humor. BBC Earth visar påkostade dokumentärserier om djur och natur.

För att se de nya kanalerna behöver du starta om din box.

BBC Brit kommer ge dig exklusiva program där de blandar expertis med underhållning och fakta med roligt, kvickt och smart innehåll. Kanalen kommer bland annat att vara hemmakanalen för Top Gear, ett program för dig som älskar bilar, äventyr, livsförändrande ögonblick, roliga brittiska figurer, talk-show och komedi.

BBC Earth kommer att inspirera genom att dela med sig av universums otroliga underverk. Kanalen kommer att visa spännande naturfilmer, gjorda av världens främsta dokumentärskapare, från den minsta varelsen under mikroskopet till den gränslösa rymden. BBC Earth är kanalen som kommer ge dig hjärtbultande handling, häpnadsväckande idéer och det underbara med att få uppleva denna planet.

Kanalerna kommer att erbjudas i HD och finns i kanalpaketen T-2 Flex, T-3 Stor samt i HD-paketet.

2015-04-23

Sändningarna av V64 Direkt flyttas till TV4 Sport

Från och med måndag den 27 april kommer sändningarna av V64 Direkt att flyttas från TV12 till den renodlade sportkanalen TV4 Sport. Sändningstiderna är måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 21.30. V64 kommer dessutom att sändas fritt på TV4 Play.

Förändringen görs av TV4 och påverkar alla operatörer.

Har du specifika frågor rörande innehållet av TV12 och TV4 Sport hänvisar vi till TV4 Tittarservice på telefon 08-459 40 00 alla dagar kl. 13.00-17.30. Du kan även besöka TV4 Tittarservice hemsida som är bemannad alla dagar kl. 08.00-20.00.

TV4 Sport har kanalplats 125 och finns valbar i T-2 Flex och ingår i T-3 Stor.

2015-03-11

Bluffmail till Bredbandsbolagets kunder

Vi har under de senaste dagarna fått ett antal anmälningar på ett så kallat bluffmail där du som kund ombeds att svara på mailet och uppge dina användaruppgifter. I mailet står det att du loggat in på en plats som du vanligtvis inte loggar in på. Det står även att vi på grund av detta kommer låsa ditt konto, vilket självklart inte stämmer. Avsändaren av bluffmailet varierar, men vanligt förekommande nu är "Bredband Help desk". Detta är ett rent bluffmail! Svara inte på mailet och lämna inte ut de uppgifter som efterfrågas.

Bredbandsbolaget skickar aldrig ut mail som efterfrågar användarnamn, lösenord, personnummer eller liknande information.

Om du svarat på bluffmailet och lämnat ut dina användaruppgifter bör du byta lösenord för din mail. Gör så här:

 1. Logga in
 2. Gå till Mina sidor
 3. Klicka på Användare
 4. Välj Byt lösenord

Läs mer om din säkerhet

2015-03-03

Upptäck BBCs två nya HD-kanaler – BBC Brit och BBC Earth!

Den 13 april upphör BBC att sända kanalerna BBC Entertainment och BBC Knowledge i Norden. Bakgrunden är att kanalerna kommer att ändra sändningsteknik. I samband med det erbjuder Bredbandsbolaget två nya HD-kanaler - BBC Brit och BBC Earth.

BBC Brit kommer ge dig exklusiva program där de blandar expertis med underhållning och fakta med roligt, kvickt och smart innehåll. Kanalen kommer bland annat att vara hemmakanalen för Top Gear, ett program för dig som älskar bilar, äventyr, livsförändrande ögonblick, roliga brittiska figurer, talk-show och komedi.

BBC Earth kommer att inspirera genom att dela med sig av universums otroliga underverk. Kanalen kommer att visa spännande naturfilmer, gjorda av världens främsta dokumentärskapare, från den minsta varelsen under mikroskopet till den gränslösa rymden. BBC Earth är kanalen som kommer ge dig hjärtbultande handling, häpnadsväckande idéer och det underbara med att få uppleva denna planet.

Kanalerna kommer att erbjudas i HD och finns i kanalpaketen T-2 Flex, T-3 Stor samt i HD-paketet.

2015-02-04

Fel på brevutskick

Ett systemfel resulterade i att flertalet kunder fått väldigt många brev den senaste tiden.
Felet är nu åtgärdat och vi ber om ursäkt till våra kunder så väl som miljön.

2015-01-28

Träffa oss, Viasat och SvampBob Fyrkant

Kom och träffa oss tillsammans med Viasat och Nickelodeons SvampBob Fyrkant! Du kan tävla om fri tv i 1 år och ta del av riktigt bra erbjudanden från oss och Viasat. Vi bjuder på popcorn till tv-soffan och tipsar om hur du kan optimera ditt hem med våra tjänster. 

Vi ses på Stora Torget i Nyköping på lördag den 31 januari kl 9-16.

Välkomna!

 • Hittade du det du letade efter?
 • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
 • Stäng