Arkiv 2016

I arkivet för 2016 hittar du äldre nyheter från Bredbandsbolagets kundservice.

2016-12-16

Förändringar i tv-paket

Vid årsskiftet sker det vissa förändringar gällande kanalerna CNBC och C More Tennis. 

  • CNBC utgår ur Viasat Silver och Viasat Guld den 31/12 2016
  • C More Tennis utgår den 1/1 2017 och ersätts av C More Live 5 HD den 12/1 2017
2016-12-07

Förlorad internetuppkoppling efter uppdatering av Windows 10 

Just nu är det många som ringer angående datorer med Windows 10 som förlorat internetuppkoppling efter uppdatering den 6/12. För att återfå internetuppkoppling rekommenderas att du startar om din dator.

För att starta om din dator går du till Start, klickar på Strömbrytaren och väljer sedan Starta om (inte Stäng av).

Om problemet kvarstår ber vi dig kontakta Microsoft support på 085-599 00 00.

Läs mer här
 om vad du kan göra om du har problem att ansluta till internet.

Uppdaterad information 2016-12-15

Den 13/12 släppte Microsoft en uppdatering som löser de nätverksproblem som en del kunder har upplevt. Du kan behöva starta om din dator för att få uppdateringen installerad. För att starta om din dator går du till Start, klickar på Av/På-knappen och väljer Starta om (inte Stäng av). Mer information finns på Microsofts support forum

2016-12-06

Kanalförändringar - nu får du fler kanaler!

Det digitala utbudet
Från den 8 december ingår Kanal 5 HD, Kanal 9 HD, Kanal 11 HD, TV12 HD, Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Discovery Channel och Discovery Channel HD i grundpaketet T-1 Bas. Investigation Discovery läggs till som valbar favoritkanal i kanalpaketet T-2 Flex och kommer att ingå i T-3 Stor. Om du har en tv-box behöver du starta om boxen för att få tillgång till de nya kanalerna.

Det analoga utbudet
Från den 6 december ingår Eurosport 1 och Discovery Channel i det analoga basutbudet.

Mer information om kanalförändringarna och hur du gör en kanalsökning
2016-10-12

Kanalförändringar för Viasat

Nu ingår TV3 Sport och eSportsTV även i Viasat Sport och Viasat Film & Sport.

Till våra tillvalspaket
2016-08-31

Nya kanaler fullspäckade med sport

1 september lanseras de nya kanalerna TV3 Sports HD, ESports TV HD och Viasat Sport Premium HD.

Viasat Sport Premium
Viasat Sport Premium blir huvudkanal för fotboll från Champions League och Premier League, men kommer även innehålla ett urval av de mest intressanta matcherna från bland annat spanska La Liga, italienska Serie A samt engelska FA-cupen.

Viasat Sport Premium kommer att ingå i Viasat Sport, Viasat Premium och Viasat Guld.

TV3 Sport och ESports TV
TV3 Sport kommer sända amerikanska fotbollsserien NFL, handbollens Champions League och basketens Euroleague samt ett urval av matcher från fotbollsrättigheter som Champions League, La Liga och Serie A.

ESports TV kommer att sända de allra största professionella e-sport-ligorna och internationella turneringar med mästerskap som ESL One, Intel® Extreme Masters, DreamHack Summer och DreamHack Masters.

TV3 Sport och eSportsTV kommer att ingå i T-3 Stor, Viasat Silver, Viasat Guld samt finnas som valbar i T-2 Flex.

2016-08-26

Kanalförändring - två blir en

Den 1 september ersätter C More filmkanalerna C More Action och C More Emotion med en helt ny kanal; C More Stars. C More Stars kommer att finnas i HD och ingå i alla kanalpaket som idag innehåller C More Action och C More Emotions. 

Ändringen (en kanal istället för två) kommer inte att påverka mängden filmer. Istället får du som kund en kanal med ett starkare och mer koncentrerat innehåll. Den nya kanalen kommer visa både nya biosuccér och klassika storfilmer, men med betoning på action, komedier och drama. 

Det enda som behövs för att komma åt den nya kanalen är en omstart av boxen för att uppdatera kanallistan. Kanalen kommer att ligga på kanalplats 54.

2016-08-17

Kanalförändringar

Den 17 augusti byter CNN, TNT, TCM Nordic, Cartoon Network och BBC World News sändningsteknik.

För dig som har kabel-tv innebär det att du behöver en HD-box för att kunna fortsätta se dessa kanaler.

Här kan du beställa HD-box

2016-08-13

Aktivera Viaplay

Sedan 1 augusti får du med Viasat-abonnemang tillgång till Viaplay och Viasat TV To Go utan extra kostnad. Innehållet i Viaplay motsvarar det som ingår i ditt Viasat-abonnemang idag.

Så här enkelt kommer du igång:
1. Gå in på signup.viaplay.se/bredbandsbolaget
2. Ange ditt kundnummer, som du hittar på din faktura, och sedan postnummer.

Tips! Logga in för att se din faktura och på så sätt komma åt ditt kundnummer.

Nya kanaler lanseras
1 september lanseras kanalerna TV3 Sport HD, eSport TV och Viasat Sport Premium. Men redan nu kan du ta del av innehållet i Viaplay. TV3 Sport HD och e Sport TV kommer att ingå i Viasat Silver och Guld medan Viasat Sport Premium kommer att ingå i Viasat Guld, Viasat Sport och Viasat Premium.

2016-07-11

Åsksäsong - Rädda din utrustning! 

Nu är det åsksäsong, var rädd om din router och tv-box. Den är lika känslig för åska som din tv och dator. Alltså är det bäst följa väderprognoserna och dra ut alla sladdar ur strömuttag, bredbandsuttag och telefonjack när det är risk för åska där du bor. Måste du ringa eller surfa medan det åskar så använd mobilen. Om du ska resa bort så glöm inte att dra ut alla sladdar i förebyggande syfte.
 

Skulle oturen vara framme och din router och tv-box du lånat av oss blir skadad, du kanske inte är hemma när det börjar åska eller glömt dra ut sladdarna. Då är du välkommen att kontakta oss så byter vi ut din skadade utrustning mot annat modem med motsvarande funktioner.

Ha en härlig surfsommar med oss på Bredbandsbolaget! 

2016-06-30

Viaplay ingår i ditt Viasatabonnemang

Nu har Bredbandsbolaget tecknat ett nytt avtal med Viasat som innebär ännu fler fördelar för dig som kund hos. Från och med 1 augusti ingår streamingtjänsten Viaplay för dig som har tillvalspaket från Viasat hos oss. Självklart kommer tjänsten att ingå även för dig som väljer att köpa ditt Viasatpaket idag.

Redan Viasat-kund? Aktivera Viaplay redan idag

Viaplay – Nordens ledande leverantör av digital underhållning
Viaplay ger dig tillgång till hela säsonger av dina favoritserier, marknadens största utbud av nya storfilmer och direktsända sportevenemang i världsklass. Du tittar när du vill och var du vill. På din Smart-tv, din surfplatta, på din dator eller i din telefon. Vill du titta offline är det inga problem, spara det du vill se i förväg på din mobila enhet, sedan är det bara att titta när du vill även om det inte finns tillgång till internet där du är.

Viasat Sport Premium och lite till
Från september i år kan du som kund hos oss även njuta av den absoluta gräddan när det gäller sportkanaler. TV3 Sport HD, eSportsTV och Viasat Sport Premium. Den sistnämnda är den vassaste sportkanalen från Viasat där du kan njuta av alla de största sporthöjdpunkterna. Du behöver inte missa en enda av årets viktigaste fotbollsmatcher från Premier League och Champions League med Viasat Sport Premium.

Här hittar du våra tillvalspaket från Viasat
2016-06-23

Kanaler som utgår

Kanalerna Viasat Nature, Viasat Explore och Viasat History utgår från tv-paketen T-2 Flex och T-3 Stor den 1 juli.

Orsaken är att sändningsrättigheterna för dessa kanaler upphör.

Har du T-2 Flex och har valt någon av kanalerna som favorit kan du redan nu logga in och byta ut dem lagom till månadsskiftet juni/juli.

2016-06-13

Kanalförändringar

TV2 Lorry utgår och blir ersatt av TV2 Danmark HD, som sänder nyheter, sport, underhållning och livsstilsprogram. 

Sportkanalerna C More Live 2, 3 och 4 blir HD-kanaler. Programmen hittar du också via C Mores streamingtjänst. Standardversionen av kanalerna utgår. 

Alla som har en HD-box kommer att kunna se kanalerna i fortsättningen. Bredband 24 via telejacket eller lägre, har däremot inget stöd för att visa kanaler i HD-format. Saknar du HD-box kan du beställa en här

2016-04-08

Frivisning i april - massor av sport från Viasat

Mellan den 11-17 april frivisar vi ett flertal kanaler som ger dig garanterad koll på alla stora sporthändelser. 

  • Viasat Sport 
  • Viasat Fotboll 
  • Viasat Motor 
  • Viasat Hockey 


Se fotbollsmatcherna från Champions league, La liga och Premier league, hockey från NHL, handboll, motorsport och mycket mer. Viasat Sport är dessutom en av de ledande sportkanalerna på marknaden, och med denna frivisning får du som tv-kund hos Bredbandsbolaget ett smakprov.

Du kan behöva starta om din box för att se kanalerna.

2016-03-21

Animal Planet blir HD-kanal

Animal Planet finns redan nu som HD-kanal i kanal-paketet T-3 Stor, och som valbar favorit i T-2 Flex.

Standardversionen av kanalen upphör den 31 mars 2016.
Du som har kabel-tv kan uppgradera till en HD-box för att kunna se Animal Planet i HD-format. Beställ din HD-box här

2016-03-07

Saknar du frivisningskanalerna?

Den 11 februari enades Discovery Networks och Bredbandsbolaget om ett nytt avtal för visning av Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, TLC, Eurosport 1 och 2, Animal Planet och Discovery-kanalerna. 

Frivisningen 
Många kunder uppskattade flera av de ersättningskanaler som vi erbjöd under sändningsuppehållet. Vill du fortsätta med dina nya favoritkanaler? Då är du välkommen att kontakta oss på 0770-777 000, så hjälper vi dig att uppgradera ditt kanalpaket.

78% tyckte att vi gjorde rätt 
Vi är överväldigade kring det stöd vi har fått in från våra kunder. Vi förstår att det har varit en frustrerande situation för många och är därför extra tacksamma att vi ändå fått stöd och förtroende i denna fråga.

2016-02-11

Bredbandsbolaget och Discovery har enats om nytt avtal

Den 11 februari enades Discovery Networks och Bredbandsbolaget om ett nytt avtal som gör att vi nu åter kan visa Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, TLC, Eurosport 1 och 2, Animal Planet och Discovery-kanalerna för dig. 

Vi beklagar verkligen den situation som uppstått för våra kunder. För oss är det självklart att förhandlingar ska skötas utan att du som kund drabbas på det sätt som skett nu. Vi har aldrig varit med om något liknande och hoppas slippa vara med om det i framtiden. 

Vi förstår att det fortfarande finns frågor och vi ska göra vårt bästa för att besvara dina funderingar.

2016-02-08

Bredbandsbolaget frivisar kanaler

Under tiden vi förhandlar med Discovery Networks kommer vi att frivisa några kanaler för dig. Vilka kanaler som frivisas just för dig beror på vad du har för tv-tjänst.

Läs mer här
2016-01-28

Information om dina kanaler hos Discovery Networks

Undrar du vad som händer med Kanal 5 och kanaler från Discovery Networks?

Läs mer här
2016-01-07

BBC Lifestyle släcks 7 januari

BBC har beslutat att släcka kanalen BBC Lifestyle för alla operatörer i alla nordiska länder. Det betyder att du som har T-3 Stor eller kanalen som valbar favorit i T-2 Flex inte längre har tillgång till den i ditt kanalutbud. 

Hör av dig till oss om du har frågor kring ditt kanalutbud.

  • Hittade du det du letade efter?
  • Tack för att du hjälper oss att bli bättre!
  • Stäng